Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ FINAL-4

ΕΙΔΑΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ BASKETBALL. ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ.
Χωρις να εντυπωσιασει με την αποδοση της γενικα στο τουρνουα,αλλα και στον μεγαλο τελικο,κατεκτησε την κουπα,απλα επειδη συμπεριφερθηκε για πολλοστη φορα στα δυσκολα με στοιχειωδεις αρχες σε αμυνα και επιθεση.
Αντιμετωπισε ολα τα pick and roll χωρις αλλαγες,με hedge out(ο παικτης που μαρκαρε τον σκρινερ εβγαινε καθετα στον τριπλερ με σκοπο να τον καθυστερησει,μεχρι να τον βρει ξανα ο αμυντικος του)αποφευγοντας ετσι οποιοδηποτε miss-match θα δημιουργουνταν αν γινοντουσαν αλλαγες ψηλου με κοντο παικτη.
Βεβαια στα 3 πρωτα δεκαλεπτα, δεχτηκε καποιες διεισδυσεις απο τον γκαρντ της Μακκαμπι(ΜΠΑΙΝΟΥΜ)αλλα εκει που παιζοταν το ματς,πηρε ευκολα τις αμυνες που ηθελε ωστε να ελεγχει αυτη(η ΤΣΣΚΑ)το ματς.
Ταυτοχρονα στην επιθεση δουλεψε τα ιδια που εκανε σε καθε παιχνιδι απο την αρχη της χρονιας με κυκλοφορια της μπαλλας ωστε να βρει ελευθερα σουτ και καποια miss-match μες στο καλαθι,αφου η Μακκαμπι αλλαζε συνηθως στα σκριν πανω στην μπαλλα.Ετσι υπηρχαν περιπτωσεις οπου οι ψηλοι της ΤΣΣΚΑ επαιζαν πλατη με κοντους αντιπαλους.
Μπορει να φαινεται απλο,αλλα το να εχεις τετοια υψηλη συγκεντρωση στο πιο κρισιμο ματς της σαιζον,διαβαζοντας σωστα το παιχνιδι μεχρι το τελευταιο λεπτο,σου δινει και το τροπαιο.
Μου κανε εντυπωση πως μεχρι το τελευταιο δευτ,δεν πανηγυριζε κανεις απο τους παικτες την διαφαινομενη νικη αλλα παιζαν το ματς σαν να χρειαζοταν να παρουν και την τελευταια φαση απο τον αντιπαλο.
Μοναδικη εξαιρεση ο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ που γι αυτο τον λογο(χαλαρωση)εκανε και 2 λαθη στο τελος ,ακουγοντας τα απο συμπαικτες και Μεσσινα.
Ενας ΜΕΣΣΙΝΑ που εχει δηλωσει προσφατα οτι θελει παικτες που να μπορουν να διαβαζουν το παιχνιδι και τον αντιπαλο ωστε να μπορουν να επιλεγουν αυτοι καθε φορα τον τροπο που θα επιτεθει η ομαδα.Κατι που φανηκε και στον Ημιτελικο με τα σουτ του ΧΟΛΝΤΕΝ και στον τελικο με Αντερσεν στο 1-1.
Νομιζω οτι ηταν απο τους πιο δικαιους τελικους των τελευταιων ετων ως προς το αποτελεσμα..

2 σχόλια:

kostas είπε...

Εντυπωσιάστηκα από Langdom 2/2δίποντα,4/5τρίποντα, 5/6βολές, 7ριμπαουντ, 1ασσιστ, 1 κλέψιμο,0λάθη, 7κερδισμένα φάουλ σε 35 λεπτά. Επίσης και από Smodic στη βρώμικη δουλειά.

tozi είπε...

Πραγματικα στον τελικο ηταν εντυπωσιακος.Αν και πιστευω οτι η ομαδα και οι 2 play-maker(Παπαλουκας και Χολντεν)δουλευουν πολυ για να τον "βρουν"στις θεσεις που πρεπει.σε αλλη ομαδα πιο ανοργανωτη ισως να μην φαινοταν τοσο.
Παντως ειναι ο Αμερικανος με με την σταθεροτερα υψηλη αποδοση ολα τα χρονια,στην Ευρωπη.