Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΤ2000(ΜΕΡΟΣ 2ο)

Οπως ειχα επισημανει στο προηγουμενο σχολιο μου,οι μεταγραφες που εγιναν απο τον ΑΣΤ 2000 ηταν οι αναμενομενες.Αναφερομαι οχι στα ονοματα,αλλα στο προφιλ των αποκτηθεντων παικτων..

Εγιναν 2 προσθηκες ψηλων με βασικο ρολο στην ομαδα και διαφορετικα χαρακτηριστικα(βαρυ 5αρι ρακετας-πιο κινητικος ο Ζουπαν με δυνατοτητα να παιζει κ πιο εξω).
Εγινε προσθηκη αναπληρωματικου small forward(Γκιζογιαννης),με σχετικα αξιοπιστο 3ποντο και ενος αθλητη (Προδρομου)τον οποιο δεν ξερω,αλλα μαλλον θα ειναι σε πρωτη φαση παικτης προπονησης.
Τελος αποκτηθηκε ενας σχετικα εμπειρος γκαρντ(Αποστολιδης)στην θεση μαλλον του Παπαχρηστου.

Σιγουρα νομιζω πως λειπει ο βασικος point guard,ενας παικτης καλυτερος του περσινου Ντικελ,που να ναι αρκετα εμπειρος ωστε να οργανωνει και να δινει σιγουρια στο στησιμο της ομαδας και στα plays.
Ενας παικτης που θα παιζει αρκετα και μαλλον θα πρεπει να ναι σχετικα ψηλο γκαρντ,ωστε να καλυπτει αμυντικα ,τα πιθανα miss-match,στον κοντο Abrams(1.80)..

Παρατηρηση 1: Το συνολο των παικτων της ομαδας που δημιουργει ο κοουτς Αγγελου,(με εξαιρεση τους Κατσαρε,Abrams και Τζιγκανοβιτς) ειναι ψηλα παιδια,αθλητικοι,σχετικα νεαροι,ωστε να μπορουν να παιζουν πιεστικα στην αμυνα σε καθε αντιπαλο,και να αλλαζουν στα pick and roll που ολες πια οι ομαδες στην Α1 παιζουν πια...

Αρα ο βασικος ασσος πρεπει να ναι ψηλος,αφου σε αντιθετη περιπτωση ,η συνυπαρξη του με τον Abrams θα δημιουργει πολλα πολλα προβληματα σε αμυνα-ρημπαουντ.

Παρατηρηση 2: Οι παικτες που αποκτουνται εχουν φιλοδοξια για να παιξουν σε μεγαλυτερες ομαδες,κατι που δειχνει η ηλικια τους και οι δηλωσεις των ξενων κυριως.Βλεπουν τον ΑΣΤ2000 ως σκαλοπατι για την καριερα τους..Αυτο ειναι και καλο και κακο εν μερει..
Καλο γιατι ο κοουτς θα εχει παικτες που θελουν να δινουν το 100%των δυνατοτητων τους ωστε να διακρινονται σε καθε ματς..
Κακο γιατι σε μια ομαδα ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ,ισως αυτη η επιθυμια ατομικης καταξιωσης σε καποιους,φερει καποιες δυσκολιες στον κοουτς.

Υποθετω τελος οτι το στυλ παιχνιδιου που θα δουμε φετος απο τον ΑΣΤ2000 θα ειναι καθ'εικονα και ομοιωση με το μπασκετ που παιζει η Εθνικη Σερβιας,υπο την καθοδηγηση του κοουτς Ιβκοβιτς..
Σ αυτο συνηγορουν τοσο το γεγονος οτι ο κ.Αγγελου διετελεσε πολλα χρονια βοηθος του και τον θεωρει δασκαλο του,οσο και το οτι το ροστερ του ΑΣΤ2000 χτιστηκε με νεανικα και φιλοδοξα ταλεντα..
Βεβαια το μεγαλο στοιχημα ειναι να "βγουν" οι μεταγραφες των Αμερικανων παικτων που θα αποτελουν τον κορμο της ομαδας..

Λετε να δουμε κανεναν διεθνη Σερβο γκαρντ στην ομαδα??Θα ταν το καλυτερο σεναριο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: