Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Αριθμοι...

Ειδα τα στατιστικα των παικτων του ΑΣΤ2000 στην μεχρι τωρα πορεια του στην Α1.Τι παρατηρησα:

Ο Κρις Μασει που ουσιαστικα διωχτηκε απο τον κοουτς,εχει περιπου τους ιδιους ποντους,ρημπαουντ,ταπες και γενικα στατιστικη,με τους τρεις αντικαταστατες του ΜΑΖΙ!!Η συγκριση μαλιστα αναφερεται και στον ιδιο περιπου αριθμο αγωνων..

Αυτο σημαινει οτι καθαρα αριθμητικα η ομαδα δεν εχει κερδισει κατι μεχρι στιγμης.Φανταστειτε τωρα να ειχαμε και Τζιγκανοβιτς και Μασι μεσα στην ρακετα για 20 λεπτα τον καθενα ,ποσο πιο αξιομαχη θα ταν η ομαδα μεσα στην ρακετα..

Βεβαια ο κοουτς ανεφερε οτι εμμεσα πως ο παικτης κοστιζε αρκετα..Αληθεια ποσα??δεν θα χε ενδιαφερον να μας ενημερωνε κιολας και για τους υπολοιπους παικτες?Γιατι ειναι λιγο αδικο να χρησιμοποιουμε την πληροφορια επιλεκτικα και κατα το συμφερον των αποφασεων μας..Το οτι ο Φρανσις κοστιζει το 1/3 του Μασι δεν λεει κατι απο μονο του.. Και γω λεω οτι ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΛ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ..

Απο την ομαδικη στατιστικη βλεπουμε επισης οτι εχουμε την χειροτερη αμυνα της Α1.Βεβαια προσωπικα δεν θεωρω οτι οι αριθμοι λενε παντα την αληθεια αλλα το ποιος αμυνεται καλα φαινεται στα κρισιμα σημεια καθε αγωνα οπου κρινεται το αποτελασμα.Τοτε καταδεικνυεται πως λειτουργει η ομαδικη αμυνα και πως ο παικτης σου ανταποκρινεται σε καθε ειδικη εντολη που θα δεχθει απο τον κοουτς σε καποιες συνθηκες..
Αλλα επειδη χρησιμοποιηθηκε σαν κυριος προπονητικος στοχος η μειωση των ποντων που δεχομαστε σαν ομαδα,εχει επιτευχθει μεχρι τωρα?

Βγαζω το καπελο σ οποιον δουλευει σκληρα και προσπαθει ακομη και στις χειροτερες συνθηκες για το καλυτερο.Η προσπαθεια των παικτων ειναι συγκινητικη σε καθε ματς!Οκοουτς δεχομαι οτι ξερει το αντικειμενο.Οτι δουλευει παρα πολυ για την ομαδα..Οσοι ζουν μια ομαδα απο μεσα ειναι οι καλυτεροι κριτες μιας καταστασης.
Τα λαθη ειναι μερος του παιχνιδιου.Ολοι κανουν.Παικτες-διαιτητες-προπονητες-διοικηση. Μονο οταν βλεπεις ομως ενα λαθος σου καταματα μπορεις και να το διορθωσεις..
Οταν ομως ολοι κανουν εκτος απο εμενα..Τοτε κατι περιεργο συμβαινει..

Με ενοχλει πολυ το "εχουμε 20% πιθανοτητες να σωθουμε",απο την 1η μερα..
Ειδικα οταν το φετινο πρωταθλημα της Α1 εχει τοσους "καταδικασμενους"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: