Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΑΣΤ2000-ΚΑΒΑΛΑ.

Ολοι ξερουν ποσο κρισιμο ειναι αυτο το παιχνιδι και για τις 2 ομαδες.
Ειδικα για τον ΑΣΤ αποτελει "ωρα μηδεν". Αυτο δεν πρεπει κατ αναγκην να δημιουργει επιπλεον αγχος στην ομαδα. Μπορει αντιθετα να λειτουργησει σαν ενστικτο αυτοσυντηρησης και "υπαρξης".Συνηθως σε τετοια ματς οποιος ειναι αποφασισμενος να δωσει τα παντα για την νικη,επιβραβευεται. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΖΗΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ περα απο τακτικη και σχεδιασμο.

Οσον αφορα βεβαια το ομαδικο τακτικο κομματι της"παρτιδας" ,υπαρχουν καποια δεδομενα στα οποια οι προπονητες θα βασιστουν ωστε να κανουν "μικρες νικες"μες στο ματς..

Ειναι σιγουρο για παραδειγμα πως ο αντιπαλος κοουτς θα χτυπησει επιθετικα μεσα στην ρακετα του ΑΣΤ.Οχι μονο γιατι λειπουν οι Ζουπαν και Τζιγκανοβιτς, αλλα επειδη ουτως η' αλλως η Καβαλα ειναι ιδιαιτερα δυνατη σε υψη και δυναμη με τα κορμια που διαθετει..
Τι μπορει να απαντησει το τεχνικο τημ του ΑΣΤ σ αυτο το δεδομενο;;

Νομιζω πως τα double teams οποτε η μπαλα ποσταρει μεσα στο low post ειδικα στα βαρια σεντερ της Καβαλας με τις καταλληλες περιστροφες της υπολοιπης αμυνας (αναλογα με την επικινδυνοτητα των αντιπαλων γκαρντ),ειναι μια καλη λυση..

Μπορουμε επισης το φαινομενικο πλεονεκτημα των αντιπαλων να το γυρισουμε σε πλεονεκτημα για μας "χτυπωντας"σε γρηγορες επιθεσεις,αφου παρατηρησα στο τελευταιο ματς της Καβαλας με τον Πανελληνιο ,πως οι ψηλοι τους εχουν κακες επιστροφες..
Αν δηλαδη οι guards τουΑΣΤ ελεγξουν το ρυθμο και επιταχυνουν αναλογα με το σχημα του αντιπαλου,μπορουν να εχουν πολλους δευτερευοντες αιφνιδιασμους,αφου εχουμε πολλα ελαφρα 3-4αρια..

Επισης ο καλος guard της Καβαλας(ο Παλασιο) παιρνει ολες τις επιθεσεις πανω του.οταν το ματς ειναι στην κρισιμη καμπη του και παιζει παντα το pick & roll με συγκεκριμενο τροπο(παντα απο αριστερα και αλλαζει τελειωνοντας με δεξι drive,παντα απο το κεντρο της ρακετας.Και σχεδον ποτε δεν πασσαρει σ αυτην την φαση...

Νομιζω πως η ομαδα τεχνικα θα ναι ετοιμη να χτυπησει στα αδυνατα σημεια του αντιπαλου.Απο κει και μετα η υποστηριξη της κερκιδας και το "ΘΕΛΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΝΙΚΗ" των παικτων θα βοηθησει στο να επιτευχθει ο στοχος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://proponitesbasket.blogspot.com/

<>


ΠΑΘΟΣ,ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ,ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΝΤΙΛΗΨΗ...
ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΠΑΣΚΕΤ!!!
ΑΓΑΠΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ...
ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ
(ΓΝΩΜΕΣ, ΙΔΕΕΣ,ΤΑΚΤΙΚΗ,ΑΣΚΗΣΕΙΣ,ΣΧΟΛΙΑ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ...)ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ Η ΓΝΩΣΗ.
ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,
ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟ BASKETBALL

συναδελφε καλησπέρα
δεν εβρισκα αλλο τροπο να επικοινωνισω μαζι σου, και γιαυτο αναρτησα σχολιο.( ειμαι λιγο αναλφαβητος στα ηλεκτρονικα αλλα το παλευω)
θα ηθελα την κριση και την αποψη σου για το μπλοκ μου. δεν ειμαι δημοσιογραφος αλλα ενας γυμναστης-προπονητησ μπασκετ που θελει να μαθει ακομα περισσοτρα για το μπασκετ.
σε ευχαριστω εκ τον προτερων
θανασης Σταρεντζης
ομαδα: Σαρωνικως Αιγινας και ΑΕΚΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

tozi είπε...

πολυ καλο μπλογκ.θα το παρακολουθω καθημερινα.εξαιρετικα ενδιαφερουσες ολες οι αναρτησεις σου.συγχαρητηρια