Τρίτη 29 Απριλίου 2008

NEOI KANONIΣΜΟΙ-2ο ΜΕΡΟΣ

Η ΡΑΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡ/ΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΑΠΕΖΙΟ
Συνεχιζω με τους υπολοιπους 7 νεους κανονισμους που εγκριθηκαν και θα εφαρμοστουν απο τηνπεριοδο 2009-2010


  1. Μετα απο φαουλ που δεν ειναι βολες,ο χρονος επιθεσης δεν θα ανανεωνεται στα 24 δευτ,οπως ισχυε μεχρι τωρα. Αν απεμεναν την στιγμη του φαουλ περισσοτερα απο 14 δευτ(πχ 18δευτ)ο χρονος μενει ως εχει(δηλαδη συνεχιζεται επιθεση πχ,18 δευτ).Αν ομως απεμεναν λιγοτερα απο 14 δευτ,το χρονομετρο ξεκινα στην νεα επιθεση απο τα 14 δευτ..(πχ αν εγινε φαουλ στα 7 δευτ η ομαδα κανει επαναφορα για επιθεση 14 δευτ)

  2. Οποιοσδηποτε παικτης χρησιμοποιει τους αγκωνες του κατα την κριση του διαιτητη θα τιμωρειται με αντιαθλητικο φαουλ,ειτε ακουμπησει τον αντιπαλο,ειτε δεν τον ακουμπησει. Τιμωρειται δηλαδη η ιδια η κινηση των αγκωνων προς τον αντιπαλο

  3. Για να μην σφυριχθει παραβαση 8 δευτ στο περασμα του κεντρου του γηπεδου πρεπει και τα δυο ποδια του χειριστη της μπαλλας να περνουν το κεντρο του γηπεδου

  4. Επιτρεπεται στον παικτη που διεκδικει την μπαλλα, να βουτα στο παρκε χωρις να σφυριζονται βηματα καθως την διεκδικει,ακομη κι αν γλυστρα εχοντας την στην κατοχη του.

  5. οι αθλητες επιτρεπεται να φορουν κι αλλη φανελλα μεσα απο την επισημη της ομαδας τους,κατι που απαγορευοταν ως τωρα.

  6. Παικτης που με αλμα περνα απο το μπρος στο πισω τμημα του γηπεδου, διεκδικωντας την μπαλλα δεν θα θεωρειται οτι κανει μπρος-πισω.

  7. Απαγορευεται σε καθε παικτη ν αγγιξει την μπαλλα οταν ειναι "νεκρη"δηλαδη αφου ο διαιτητης εχει σφυριξει παραβαση,η' διακοπη του αγωνα.δεν μπορει να την διεκδικει απο αντιπαλο ουτε να την ακουμπησει καθως αναπηδα στο καλαθι,διαφορετικα τιμωρειται με τεχνικη ποινη.

Σημαντικες αλλαγες που σιγουρα θα εχουν και επιπτωσεις στην προπονητικη σκοπια.Και μην ξεχασω το πιο "πιασαρικο"νεο μετρο..


Η ΡΑΚΕΤΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΣΧΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ'ΝΑΙ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: