Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΤΙ ΕΙΔΑ

Μεγαλη νικη η σημερινη επι του Κολλοσου.Βαθμολογικα(γιατι μενεις ζωντανος) αλλα κυριως ψυχολογικα γιατι καταλαβαινεις οτι μπορεις να κερδισεις τα ματς που θελεις χωρις να σ εμποδιζει ουτε η διαιτησια ουτε η δηθεν ανωτεροτητα του αντιπαλου,οπως πολλοι θελουν να διατυμπανιζουν.

Τι παρατηρησα στον αγωνα:
Καταρχας στο καλο τελευταιο 10λεπτο της ομαδας,δεν επαιξε κανεις απο την τριαδα(!!) που αντικατεστησε τον (καλο) παικτη Μασι. Κατσαρες-Ειβερι-Νικολαιδης-Χαριτοπουλος -Τζιγκανοβιτς αποτελεσαν μια πολυ ισορροπημενη πενταδα,με σκορ απ εξω,δυναμη μεσα στη ρακετα και ποιντ γκαρντ που παλευε σε αμυνα και επιθεση. Ουτε Γιανγκο,ουτε Ντικελ,ουτε Μουτομπο.

Τυχαιο?
Ισως,αν και οπως ειδα στα προηγουμενα ματς (με ΠΑΟΚ-ΠΑΟ κτλ) η συμμετοχη τους μαλλον μπερδευε την ομαδα παρα τις προσεθετε λυσεις..
Ο Ντικελ φιλοτιμος ( αλλα καθολου σκορ), ο Γιανγκο φιλοτιμος (αλλα πολυ κοντος για την θεση του) και ο Μουτομπο φιλοτιμος(αλλα χωρις θεση..).
Ειδικα Χαριτοπουλος-Τζιγκανοβιτς ειναι συνηθως πολυ καλοι στην αρχη,μετα αλλαζουν λογω φαουλ,η'κουρασης , αλλα δεν μενουν ενεργοι με συμμετοχη τους σε κομματια του ματς. Ξεχνιουνται στον παγκο και βγαινουν απο το παιχνιδι μη βοηθωντας οσο θα μπορουσαν. Το δαμε με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ που στο 3ο δεκαλεπτο με 4αρι Μπογδανο και 5αρι Γιανγκο ανοιξε το σκορ.

Βεβαια η προσπαθεια του κοουτς, οπως τονισε επανειλλημενα, ηταν η δημιουργια καλης αμυντικης ομαδας ωστε να πεσει ο μ.ο. των 84 ποντων που δεχομαστε αφου επιθετικα η ομαδα δεν εχει ταλεντο να βαζει 85 και να κερδιζει..Γι αυτο εφυγε ο Μασι και ηρθαν οι τρεις...Τωρα το ορθον του παραπανω ισχυρισμου δοθηκε (ΚΑΙ) σημερα..Κολοσσος-ΑΣΤ2000 86-87.........!!ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ Ο ΚΟΟΥΤΣ..

Το μπασκετ ειδικα σε υψηλο επιπεδο δεν μπορει πια να κρατησει χαμηλα σκορ οπως παλια ουτε να στηριζεται σε δυο μονο καλους επιθετικους παικτες.Θελεις σκορ απ ολη την πενταδα,ανα πασα στιγμη.Παλι δεν θαφταναν οι ποντοι των (γνωστων)Νικολαιδη και Ειβερι,αν δεν σκοραραν και οι αλλοι.
Οι παικτες εχουν τρομερη βελτιωση σε αθλητικα προσοντα μερα με την μερα
και δεν αντιμετωπιζονται ευκολα.Δεν μπορεις να παιζεις με παικτη λιγοτερο στην επιθεση στην Α1,να του δινουν το σουτ και αυτος να μην κοιτα καλαθι..
Αν δει καποιος το τελευταιο σουτ που μας εδωσε την νικη,οφειλεται καθαρα στον καλο επιθετικο ΕΙΒΕΡΙ ο οποιος μαλλον δεν εκανε οτι ειχε σχεδιαστει...Και η αμυνα του αντιπαλου του στα 8,5 μετρα παρ οτι ηταν εξαιρετικη δεν εφερε αποτελεσμα!!
Αληθεια ,αν δεν σκαρφαλωνε το σουτ,τι δηλωσεις θα χαμε??
"Δεν με ακουσαν??δεν ημαστε καλοι παικτες??δεν τραβηξαν οι εμπειροι??δεν παιξαμε αμυνα?? "

Η ΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: