Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΑΜΥΝΑ=ΝΙΚΕΣ

Μια συμβουλη για καθε ομαδα της Α2 ΕΣΚΑΘ. Οποια καταφερει να παιξει καλη ομαδικη αμυνα,θα κανει πολλες νικες,ασχετα με το αν εχει καλους επιθετικους παικτες,η' οχι.
Αυτο το στηριζω οχι μονο στην ως τωρα εμπειρια μου απο διαφορους παγκους αλλα και απο την τωρινη μου ως παικτης..Η αμυνα δινει τα πρωταθληματα σε ολες τις κατηγοριες ,ποσο μαλλον σε τοπικα οπου η ομαδικοτητα στην επιθεση,για την διασπαση μιας οργανωμενης αμυνας ειναι κατι σπανιο.

Δεν υπαρχει ομαδα που να μπορει να βρει πανω απο 4-5 πασες στο δυσκολο κομματι του παιχνιδιοιυ,στο τελευταιο 10λεπτο,οπου παιζεται το αποτελεσμα.Ολοι στηριζονται στο ατομικο ταλεντο καποιων παικτων που κανουν τη διαφορα. Το ειδαμε και περυσι στο πρωταθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ..
Αρα αν μια ομαδα ξεκινα την φιλοσοφια της και τον προσανατολισμο της στην καλη ατομικη αμυνα,σε γκαρντ και ψηλους, δινει σωστα στοιχειωδεις βοηθειες στις διεισδυσεις,ελεγχει το αμυντικο ρημπαουντ με μπλοκ-αουτς και μπορει να χαλαει τα αντιπαλα συστηματα ειτε πιεζοντας τον αντιπαλο πλει-μεικερ,ειτε βγαζοντας τους επιθετικους απο τις θεσεις τους,θα παρει πολλα πολλα ματς..
Αν ,δε, μπορει να παιζει καποιες στιγμες και αλλαζει αμυνες,η'παγιδευει,η'κανει αλλαγες επιθετικα στην μπαλα θα βαζει τους μισους ποντους στο τρανζισιον απο λαθη του αντιπαλου..

Αρα ,δεν υπαρχει λογος γιαπολλα πλεις στην επιθεση.Τρεχατε ποδαρακια μου στην αμυνα και ολα θα γινουν πιο ευκολα.Ασε που χτιζεται και η ομαδικοτητα καλυτερα αφου φαινεται καθαρα η προσπαθεια του καθενος..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

symfono apolyta...ola xekinane apo to amyntiko pexnidi maias omadas.. kata tin gnwmi mou..opoia omada mpwresei na teleiwsei to prwtathlima tis A2 me meso oro pathitiko tous 52-57 pontous paei gia allh katigoria...spyriaris