Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

5ος ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ Α1

Διατηρηση των κεκτημενων(ΠΑΟ), η' καινουριος εστεμμενος(ΟΣΦΠ)?
Οι πιο πολλες πιθανοτητες ειναι υπερ της ομαδας του Ζελικο.Αν και ο φετινος ΠΑΟ,δεν εμπνεει την σταθεροτητα αλλων ετων, διαθετει την ψυχολογια του πρωταθλητη, αυτο που πολλοι αποκαλουν "μεταλλο".
Οι πιο παλιοι θα θυμουνται τα τρομερα ντερμπι ΑΡΗ-ΠΑΟΚ, οταν η πρωτευουσα του μπασκετ ηταν η Θεσ/νικη.Οσο ποιοτικο και να ταν το ροστερ του ΠΑΟΚ,ηξερες οτι οι κιτρινομαυροι θα βρισκαν τροπο να πανηγυρισουν τελικα. Η αποδοση των Αρειανων ανεβαινε κατακορυφα,ενω των παικτων του Παοκ ηταν κατωτερη των δυνατοτητων τους.
Κατι που οι μπασκετικοι γνωριζουν καλα.Το μπασκετ ειναι ΚΑΙ παιχνιδι ψυχολογιας.

Ποιοι θα ναι οι ρυθμιστες του αυριανου αγωνα?Θα ναι οι γνωστοι σταρ των ομαδων? Μηπως ανασυρθει καποιο κρυφο χαρτι απο τον παγκο?
Θυμιζω οτι περυσι τον τιτλο στο ΠΑΟ, εδωσε ενας παικτης που στους προηγουμενους τελικους γυαλιζε τον παγκο.(ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ). Κι ομως αν και οχι κλασσικος σουτερ διελυσε την ζωνη του Γκερσον με τα 3ποντα του.Ανελπιστα για πολλους,αφου ηταν θεωρητικα ο αδυναμος κρικος στην επιθεση του Παναθηναικου.
Λετε να γινει κατι αντιστοιχο αυριο,με τον πολυπειρο Αλβερτη,που ζει για τετοιες στιγμες?Η' τον παροπλισμενο μεχρι στιγμης Ντικουδη ,που εχει και την ποιοτητα και τον τσαμπουκα για τετοιους αγωνες?

Το δεδομενο ειναι οτι ο μεν Ομπραντοβιτς θα προσπαθησει να κερδισει με την καλυτερη κυκλοφορια της μπαλας,στην επιθεση και με την αμυντικη πιεση στην περιφερεια του Ολυμπιακου,ειτε στα 3/4 ειτε στα 2/4 του γηπεδου. Θελει φανταζομαι να δυσκολεψει την μεταφορα του ματς μεσα στην ρακετα οπου σαφως ο Ολυμπιακος υπερεχει και σε σκορ και σε ογκο.

Αντιθετα ο κοουτς Γιαννακης θα προσπαθει να βρει τροπους να αποφυγει τα μις ματς του Διαμαντιδη με πλατη εναντια στους γκαρντ του(κατι που γινοταν και περυσι εναντιον του Σκουνι Πεν).Κατι που θα τον οδηγησει σε ζωνη προσαρμογης,ειτε σε αμυντικα τρικ(αλλαγες παικτων πανω στα plays του ΠΑΟ). Επισης θα προσπαθησει να δωσει επιθεσεις στο ποστ(με Σοφο κυριως).Μεχρι στιγμης ομως στα double team που στελνει ο Ομπραντοβιτς ,ο Σοφο δεν εχει την πασα στην αδυνατη πλευρα ωστε να δωσει καποια ελευθερα σουτ στους συμπαικτες του με αποτελεσμα να γινεται πολυ προβλεψιμος.
Ερωτηματικο το αν θα επιλεξει ο ΟΣΦΠ να τρεξει πολλες επιθεσεις,η' αν θα προσπαθησει να μην αφησει ανοικτο γηπεδο στο ΠΑΟ που στην εδρα του του εχει δωσει πολλες λυσεις.Μαλλον το δευτερο βλεπω να γινεται..

Τελος σημαντικο θα ναι ο τροπος που θα σφυριξουν οι διαιτητες,αν δηλαδη αφησουν δυνατες αμυνες στην ρακετα κατι που νομιζω οτι θα κανει ο ΠΑΟ ωστε να σπρωξει εξω τους αντιπαλους ψηλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: