Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Γλυνιαδακης Uber alles-σχολιο για την1η νικη

Μεγαλη η συνεισφορα του ψηλου "Σφακιανου" εναντια στα ψηλοντα'μαρα της Γερμανιας.Μπηκε παθιασμενα, ετρεξε τα συστηματα γρηγορα,εσπρωξε και γενικα εδωσε οτι ειχε μεσα του. Και αυτο ειναι αρκετο τις πιο πολλες φορες..

Πιστευω στην θεωρια του χαους,σε ολες τις εκφανσεις της ζωης ειτε αφορα συμεριφορες στον Μικροκοσμο ειτε στον Μακροκοσμο.Τιποτε δεν μπορει να επαναληφθει ακριβως το ιδιο γιατι εστω και μια παραμετρος αν αλλαξει οδηγουμαστε σε αλλες επιλογες και κατα συνεπεια σε αλλα "σταυροδρομια αποφασεων"
ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ:
Καθε ματς ειναι διαφορετικο.Δεν υποκειται σε συγκριση ουτε προσφερεται για σιγουρα συμπερασματα με τα προηγουμενα ματς αφου η ποιοτητα και τα χαρακτηριστικα των αντιπαλων αλλοτε ταιριαζουν στην ομαδα μας και αλλοτε οχι.Ακομη και τις ιδιες ακριβως ομαδες να παραταξουμε,αλλαζοντας διαιτητες (αρα και σφυριγματα..)το αποτελεσμα αλλαζει.

Βεβαια το μπασκετ ειναι απο τα ορθολογικοτερα αθληματα αφου ο καλυτερος σχεδον παντα κερδιζει.Αυτο που αλλαζει ομως ειναι η εκταση του σκορ και ο βαθμος δυσκολιας για την νικη του φαβορι.

Στο σημερινο ματς εκμεταλλευθηκαμε την ανεπαρκεια των περιφερειακων της Γερμανιας να κρατησουν καλη αποδοση και πλανο στην επιθεση τους για 40 λεπτα.Οσο αντεξαν να γυριζουν σωστα την μπαλα και να βγαζουν ελευθερα σουτ ηταν ανταγωνιστικοι. Αλλα μολις βρεθηκαν σε 12-14 ποντους κατω ολα τα πλανα τους πηγαν περιπατο και φανηκαν κατωτεροι απ οτι ειναι.

Καπως ετσι θυμιζω πηγαμε και εμεις αντιστοιχα με τους ΙΣΠΑΝΟΥΣ.
Τωρα που το σκεφτομαι βρισκω πολλες ομοιοτητες(σκορ,καλο ξεκινημα,καταστροφικο 3ο δεκαλεπτο,παραδοση στο 4ο και υποταγη στην ανωτεροτητα του αντιπαλου).
Θετικο το οτι οι παικτες φανηκαν πιο τολμηροι στην επιθεση και γιναμε πιο απροβλεπτοι στην εκτελεση κατι που παντα βγαινει σε καλο(εστω και σε βαθος χρονου)

Ακομη ομως δεν ειμαστε αρκετα καλοι.Πρεπει να παρει λεπτα ενεργου συμμετοχης και ο ΣΟΦΟ αφου εχει ψυχολογια παγκιτη με μηδεν αυτοπεποιθηση.Και ο παικτης αυτος ειδικα στα επομενα ματς χρειαζεται αφου δινει το απροβλεπτο που λεγαμε.

1 σχόλιο:

kwtsos είπε...

Η Ελλάδα μπορεί παιχνίδι με το παιχνίδι να γίνεται καλύτερη μέχρι να φτάσει σε επίπεδα φόρμας προολυμπιακού τουρνουά και βάλε. Οι παίχτες δεν έχουν λυθεί επιθετικά ακόμα με εξαίρεση τον span και φαίνεται. Δεν έχουμε δει ακόμα π.χ. postαρίσματα από Διαμαντίδη , Παπαλουκά ούτε μακρινά σουτ από Τσαρτσαρή, Μπουρούση. Ο Φώτσης δεν έχει ρυθμό ενώ λείπει πολύ η συνεισφορά του καλού Ζήση αφού είναι ο μόνος ίσως που έχει το σουτ εν στάση που θα βγει μέσα από σύστημα σε κανονική απίθεση.