Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

ΑΣΚΗΣΗ 3-2 ΚΑΙ 2-1 ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΧΗΜΑ 1

Η ασκηση αυτη μπορει να βοηθησει συγκεκριμενους τομεις παιχνιδιου και στην αμυνα και στην γρηγορη επιθεση( σε καταστασεις αριθμητικου πλεονεκτηματος της επιθεσης).

Ο 2 πασσαρει στον 3 και ανοιγει αντιθετα(στην αριστερη πλευρα).Ο 3 πασσαρει στον 1 που εχει συγκλινει στο κεντρο και ανοιγει στην δεξια πλευρα.Ο 1 τριπλαρει και πασσαρει σε οποιον απο τους δυο πλαγιους μπορει για 3 εναντιον 2 με τους Χ1 και Χ2 να παιζουν αμυνα με την διαταξη του σχηματος. Ο Χ1 εχει την ευθυνη να σταματησει την διεισδυση του 1,ενω ο Χ2 βγαινει αμυνα στην οποιαδηποτε πλαγια πασα.τοτε ο Χ1 πρεπει να ερθει στην ρακετα ωστε να ελεγχει το καλαθι και να αποτρεψει λει απ.Οταν η αμυνα παρει την μπαλα απο ρημπαουντ ειτε απο κλεψιμο,ειτε απο καλαθι κανει επιθεση εναντιον του παικτη που σουταρε.(πχ στον3)

Στο σχ.2 βλεπουμε την επιθεση των Χ1 και Χ2 με πασες εναντιον του 3 που επιστρεφει οσο πιο γρηγορα μπορει για να παιξει αμυνα στην ρακετα.Η επιθεση τους τελειωνει μολις ο 3(αμυντικος)παρει κατοχη.

Μολις τελειωσει το παραπανω ξεκινα καινουρια 3αδα εναντιον των 1 και 2 που ειχαν μεινει απεναντι,οι οποιοι ομως πρεπει να τρεξουν μεχρι το κεντρο και επιστρεφοντας να προλαβουν να παιξουν αμυνα .

Η ασκηση μπορει να δωσει ερεθισμα για πολλες επισημανσεις σε τομεις οπως η γρηγορη επιθεση και η προσαρμογη της αμυνας με παικτη λιγοτερο.




.












Δεν υπάρχουν σχόλια: